Boerderijenfonds: subsidie nu aanvragen!

Samenvatting

Er is een nieuwe aanvraagronde van het Boerderijenfonds dit jaar. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 1 september. Het Boerderijenfonds is een landelijk stimuleringsfonds dat projecten ondersteunt waarbij agrarisch erfgoed een nieuwe bestemming krijgt, in combinatie met restauratie en verduurzaming.

Eigenaren van historisch waardevolle boerderijen en bijgebouwen – dus niet alleen rijksmonumenten – kunnen een aanvraag indienen. Een belangrijk criterium om voor subsidie in aanmerking te komen, is dat de nieuwe bestemming maatschappelijke meerwaarde heeft. Dit betekent dat omwonenden, bezoekers, cliënten, etc. gebruik kunnen maken van de boerderij en dat het project op die manier bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland. Eigenaren kunnen een aanvraag doen voor een subsidie tot een maximumbedrag van € 250.000.

De voorwaarden, overige criteria en meer informatie over de aanvraagprocedure zijn te vinden op https://boerderijenfonds.nl/

Boerderijeigenaren die een herbestemmingstraject willen starten, kunnen altijd naar ons worden doorverwezen. Wij denken graag mee.
Het Boerderijenfonds is een stimuleringsfonds voor herbestemming, verduurzaming en restauratie van agrarisch erfgoed.
www.boerderijenfonds.nl

Het bureau van het Boerderijenfonds is telefonisch bereikbaar op de volgende dagen:
Dinsdag en donderdag (9-13 uur): 06 572 434 16 (Haedewych van Kampen)
Woensdag (9-13 uur): 06 578 128 45 (Marieke van Bommel)

Marieke van Bommel